Tapenade cruditével2016.10.01. 08:10, pötyi
Jól hangzik, mi? Totál elegáns, totál cool... Hát ennyit tesz, ha valaminek az eredeti nevét használjuk. Magyarul annyit tesz: olajbogyókrém zöldségmártogatóval. Így már nem annyira menő, igaz?
De nem a neve a lényeg, hanem az íze. Egy egészséges, olcsó vendégváró mártogató receptjét osztom meg, amely nagy sikert aratott a családban. Bevallom, én nem vagyok oda érte, mert nem csípem az olajbogyót, de aki szereti, annak ez nagyon ízlett.
Hozzávalók:
20 olajbogyó kimagozva
2 evőkanál kapribogyó (elhagyható, én a múltkor nem vettem bele)
1 citrom leve és héja
5 gerezd fokhagyma reszelve
1,8 dl olívaolaj
bors
Zöldség, amit mártogatni szeretnétek pl. répa. Én személy szerint pirított teljes kiőrlésű kenyérrel tálaltam. De jó választás lehet mellé a tortilla chips is.
Tegyük bele a robotgépbe a hozzávalókat és keverjük simára. Ízesítsük sóval, borssal, de vigyázzunk, mert a bogyó eleve sós. Én mindig a végén fűszerezem, s gyakran kóstolgatom.

Paradicsomos mozzarella saláta2016.09.30. 21:20, pötyi
Ez a recept pofonegyszerű, ugyanis nem kell főzni. Elég, ha megveszed a hozzávalókat és összeállítod a salit.
Hozzávalók:
2 csomag mozzarella
2-3 paradicsom
Majoranna vagy bazsalikom a fűszerezéshez
1-2 kanál olíva olaj
Felszeljük a sajtot és a paradicsomot, elhelyezzük a tányéron úgy, ahogyan nekünk tetszik (én általában körben helyezem el, de a képen pont egy egymásra halmozást látsz), megszórjuk a fűszerrel, megöntözzük egy kis olíva olajjal, s már fogyasztható is.

|